Support #402

OMRQA could not connect to decoder

Added by Walter Pate 3 months ago. Updated 3 months ago.

Status:ResolvedStart date:09/04/2019
Priority:NormalDue date:
Assignee:Walter Pate% Done:

0%

Category:Network ConnectionsSpent time:0.50 h
Target version:Customer needs to fix

Description

OQMRA support people called for assistance in connecting to older Tanx 2 MyLaps decoder type

History

#1 Updated by Walter Pate 3 months ago

  • Status changed from New to Resolved

Customer did computer maintenance then had issues connecting to their decoder
First we went over the customer wiring setup. They were unsure of where some cables went
Next we guided them thru pluging the cables into the correct ports
Next set up the Moscore-QM settings to TCP/IP
did not connect

I asked the customer to open Command Prompt and ping what they thouht was maybe the IP address of the decoder
ping failed (customer was unsure of what the ip setting of their decoder was)
next asked them to do an ipconfig in command prompt
ipconfig reported that the decoder was in the correct range for the router
Because their decoder was an early model decoder without a display window I explained to them that they will need a serial cable to set the decoder up. They indicated that they did not have a serial cable
The customer made some undeclared changes at their end which changed the status Tranx from red to yellow on the TRANX indicator
Then they made another change which changed the status to green and they were satisfied that everything was fixed.
I went over some areas of the software where thay could analyze anomolys that they might have if there was a bad loop , or a bad transponder.
The customer seemed to be satisfied at this point

Also available in: Atom PDF